Gamers Globe

Vi älskar spel

Största spelvinsterna online

stora mängder pengarDet är inte bara små och vardagliga summor man kan vinna genom att spela online. Idag har man möjligheten att vinna mångmiljonbelopp via olika typer av datorspel.

Jackpott spel

De spel som mest regelbundet ger ut stora vinster är utan tvekan Jackpott spel där Mega Fortune och Hall of Gods är bland de största. Spelens största jackpottar ligger vanligtvis på tiotals miljoner kronor men de innehåller även mindre jackpottar på några tio och hundratusentals kronor. Spelen finns att hitta på sajter som tillhandahåller även andra typer av spelautomater.

Dota 2

E-sporten med överlägset störst vinstpool är DOTA 2 och dess årliga tävling the internationall. Prispoolens storlek baseras helt och hållet på hur många kompendium företaget Valve, som har skapat spelet, lyckas sälja. Kompendiet är en digital bok som även innehåller statistik och information om turneringen samt en biljett för att få delta i tävlingen. De brukar även komma med diverse digitala artiklar i och utanför spelet. Vinstpotten låg vid den senaste turneringen på hela 18,4 miljoner dollar eller närmare 160 miljoner kronor.

League of Legends

Ett annat stort spel med stora vinster är League of Legends eller LoL som det brukar förkortas till. Spelet är av samma typ som Dota 2 men med vissa förändringar. Rent tävlingsmässigt är den största förändringen att LoL har olika ligor där tävlingar konstant pågår. Största prispoolen där hittar man i världsmästerskapen där den totalt är på 2,1 miljoner dollar eller drygt 18 miljoner kronor.

Counter strike GO

Detta spelet från samma skapar som Dota 2 har blivit allt mer populärt och senaste tiden haft prispotter på över två miljoner kronor. Sverige är även väl representerade i spelets statistik då vi både har majoriteten av de spelare som vunnit mest pengar och dessutom arrangerat de turneringar som gett ut dem.

posted by Marcus Rolfsson in Spel and have Comments Off on Största spelvinsterna online