Gamers Globe

Vi älskar spel

Fallout

Vi vill prata om en klassisk, härlig spelserie som utspelar sig i en post apokalyptisk framtid. Fallout, så klart!

Falloutserien skapades av Interplay Entertainment och huvudserien består av fyra spel. Det finns fler också men de är spinoffs och vissa anser att de ligger utanför kanon.

Army Jeep Vehicle

Handlingen säger att USA har blivit en ödemark efter ett kärnvapenkrig. Det finns många influenser från 50talets pulp och flera tecknade serier. Även Mad Maxinfluenser finns att skåda.

Det briljanta är att det är ett väldigt öppet spel. Handlingen och händelser beror väldigt mycket på hur man spelar sin karaktär och vad karaktären bli bra på. Ens attribut kallas SPECIAL och står för Strenght, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility och Luck. Man får ett antal poäng genererat som man sedan får dela ut mellan de olika attributen. Detta kommer att avgöra vad din karaktär är bra på och inte.

Fallout 1

Det första spelet handlar om att din karaktär kryper ut ur Valv 13 där människor har skapat ett litet samhälle i en stor bunker för att överleva kärnvapenkriget. Du har tagit dig upp ur underjorden för att bunkerns vattenreningssystem har gått sönder och du måste hitta ett kontrollchip för att rädda samhället.

Ett enkelt uppdrag kan tyckas men det blir snabbt ett långt äventyr och spelarna föll hårt för serien när det kom ut 1997 och en uppföljare var inte långt bakom. Du slåss mot kriminella gäng och muterande varelse i hopp om att hitta chipet som ska rädda hundratals.

Fallout 2

Spelet tar upp 80 år senare. En nytt samhälle har skapats men denna gång är det husdjuren och barnen som bli sjuka och grödorna växer dåligt. Din nya karaktär måste ge sig ut i vildmarken för att hitta en apparat som skapades före kriget: en GECK som står för Garden of Eden Creation Kit.

Fallout 3

Utspelar sig 2277, cirka 100 år efter kriget tog slut. Du får spela genom ditt liv i en bunker i fyra tidsåldrar. När du är 19 flyr din far ur bunkern som du tror har varit stängd sedan födseln. Och vakterna som styr över bunkern tror att din karaktär har någonting med hans flykt att göra. Så därför är det du som får uppdraget att hitta din far och försöka förstå varför han flydde.

Fallout 4

Spelet heter egentligen Fallout: New Vegas. De tar upp spelet 4 år efter händelserna i trean. Här är du Courier, en ärendepojke som ska leverera ett paket från staden Primm till New Vegas. Dock är det inte så enkelt som man tror och Courier är jagad, avlyssnad och hamnar i livsfara.

posted by rnn.yqe. in Spel and have Kommentarer inaktiverade för Fallout